Ανακύκλωση

Συμβάλλουμε όλοι για ένα καθαρό περιβάλλον.

 

Ανακύκλωση μελανοδοχείων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται ολικά οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και το οποίο στην μορφή που είναι δεν αποτελεί πλέον αγαθό για τον άνθρωπο. Στην διαδικασία αυτή συνήθως τα μελανοδοχεία μετατρέπονται σε πρώτες ύλες από τις οποίες παράγονται νέα αγαθά ή μπορούν να ανακατασκευαστούν και να επαναχρησιμοποιηθούν. Η ανακύκλωση μειώνει τον όγκος των απορριμμάτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων καθώς ανοίγουν και νέες θέσεις εργασίας.

Μεγάλο μέρος των αποβλήτων αυτών, προέρχεται από τεχνολογικά προϊόντα. Κάποια από τα προϊόντα αυτά είναι αναλώσιμα, κάτι που σημαίνει ότι αποκτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα την ιδιότητα των σκουπιδιών με όγκους που πολλαπλασιάζονται. Μεγάλο μέρος από αυτά δεν είναι βιοδιασπώμενα, όπως τα συμβατικά πλαστικά. Και γι αυτό η μόνη λύση για τα απόβλητα αυτά είναι η ανακύκλωση. Μια λέξη που τις τελευταίες δεκαετίες ακούγεται όλο και περισσότερο με είτε θετικό πρόσημο. Στην κατηγορία αυτών των αποβλήτων ανήκουν και οι κενές φιάλες toner/inkjet. Ένα προϊόν και εν συνεχεία ένα απόβλητο που οι όγκοι του αυξάνονται όλο και περισσότερο με την εκτεταμένη χρήση της Τεχνολογίας και ειδικότερα αυτής των εκτυπώσεων. Για έναν απλό χρήστη, οι ποσότητες των κενών φιαλών τόνερ είναι αμελητέα. Όταν όμως πρόκειται για μια εταιρία με μεγάλο όγκο εκτυπώσεων με εκτυπωτές laser ή με μεγάλο όγκο φωτοτυπιών, ο αριθμός των κενών φιαλών τόνερ είναι οπωσδήποτε αυξημένος και καθόλου ευκαταφρόνητος. Και οπωσδήποτε πρέπει να βρεθεί, τι να γίνουν αυτά τα κενά cartridge και που να διοχετευθούν. Επειδή, οπωσδήποτε, κάτι που ποτέ δεν πρέπει να γίνει για τα απόβλητα αυτά είναι να τα πετάξει κάποιος στα αστικά σκουπίδια.

Κρατήστε τις κενές φιάλες τόνερ, τα άδεια μελανοδοχεία ακόμα και τα ληγμένα original toner και μη τα πετάξετε.

Η Euro-Jet καθώς είναι ευαισθητοποιημένη στον χώρο της ανακύκλωσης έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης άδειων και γεμάτων(ληγμένων) μελανοδοχείων τόνερ και inkjet. Μπορείτε να μας καλέσετε στο 2103845268 ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση info@euro-jet.gr και εμείς θα οργανώσουμε την ορθή περισυλλογή των άδειων μελανοδοχείων σας απο τον χώρο σας χωρίς κάποια επιβάρυνση για εσάς. Επίσης μπορούμε να σας προμηθεύσουμε και με κάδους ανακύκλωσης, εάν είστε εταιρία ή οργανισμός.

 Τηλέφωνο: 210-38.45.268  Email : info@euro-jet.gr